Teknoloji

Cihazları Şarj Ederken Kabloyu İlk Olarak Nereye Takmalısınız?

Bu cihazların şarjı bittiğinde ilk yapmamız gereken şey; veri kablosunu cihaza mı yoksa şarj cihazına mı takın?Muhtemelen hiç aklınıza gelmemiş olan bu detay aslında cihazlarımızın çalışma şeklini büyük ölçüde etkiliyor.

Telefonlarımız ve bilgisayarlarımız daha verimli ve uzun vadeliKullanmak için işin nasıl olması gerektiğini netleştirelim.

Bu soruyu cevaplamadan önce, nabız gerilimi konusunu ele alalım.

Nabız gerilimi, saniyenin yaklaşık milyonda birinde üretilme gücüne sahip olan ve bir tür süreksiz ve şiddetli frekanslar taşıyan bir gerilim türüdür. Bu yansımanın meydana geldiği bir cihazda normal çalışma gerilimi yerine, anlık ve ağır gerilimgerçekleştiği.

Telefonunuzu veya bilgisayarınızı şarj etmeye başladığınızda, mutlaka uğultu sesleri duydun Bu beklenmeyen durum nabız gerginliğinden kaynaklanır.

Bu durum gözden kaçırılmamalıdır çünkü bu gerilim veri kaybı, azalan pil ömrü, performans düşüşü.ekran titremesine, donmaya veya yeniden başlatmaya, çeşitli beklenmeyen seslere, devre hasarına ve daha fazlasına neden olabilir.

Ana soruya geri dönelim. Hangi adım öncelikli olmalıdır?

Güç kaynağına bağlarken önce veri kablosunu telefona veya bilgisayara takarsanız büyük bir darbemeydana gelebilir ve bu gerilim cihazda beklenmeyen hasarlara neden olabilir.

Önce prize sonra cihaza bağlanırsa nabız gerilimi kaçınılmazdır ama bir yere kadar bu voltaj ile cihazın ortası arasında doğrudan temas büyük ölçüde önlenebilir. Dolayısıyla, bu öncelik sırasına göre hareket etmek cihazlarınızı koruyacaktır.

Şarj işlemi tamamlandığında öncelikle telefon veya bilgisayarın kablo bağlantısını kesmek daha güvenli olacaktır.

Bu işlemi nasıl gerçekleştirdiğiniz pil sağlığınızı doğrudan etkiler çünkü şarj cihazını çıkardığınızda pilin daha hızlı eskimesi ve pil ömrünün kısalması gibi çeşitli sorunlara neden olabilir. ani bir karşı akımla karşılaşmakolası.

Ayrıca, telefon veya bilgisayar tamamen şarj edildikten sonra cihaz uzun süre güç kaynağına takılı bırakınyine pek çok beklenmeyen hasara neden olabilir.

Kaynaklar:Huawei, Elektrik Limanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu